SANGERE

Rikke Lina Sorell Matthiesen har sin sangutdannelse fra Griegakademiet i Bergen, Drury University i USA og Universitet i Stavanger. Rikke Lina er en allsidig sopransolist med et stort scenisk talent. Hun opptrer som solist med både kor, orkester og band, og gjør roller i musikal- og operaproduksjoner. Rikke Lina trives godt som instruktør, pedagog og dirigent og er mye brukt som stemmekursholder og som sangpedagog for mindre ensembler, deriblant Carte Blanche Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Sigrun Jørdre har sangutdannelse fra Griegakademiet i Bergen og videreutdanning i barnekorledelse fra Norges musikkhøgskole. Sigrun har bred erfaring med kirkemusikk og ensemblesang, og har jobbet som frilans sanger siden 2006. Hun har jobbet som sangpedagog på kulturskole, videregående skole og høyskole, og har spesialisert seg på arbeid med barnekor i alderen 5-13 år.

Zsuzsa Zseni er en ungarsk mezzosopran. I 2009 avsluttet sine sangstudier i Szeged, Ungarn og vant samme år spesialprisen for beste opptreden i Franz Lehar International Singing Competition i Komarno, Slovakia. Hun har master i sang fra Griegakademiet i Bergen, har vært medlem av YAGA-programmet i Norge og finalist i Grand Prize Virtuoso International Music Competition i London i 2016. Hun hadde sin debut i London som Cherubino (Le Nozze di Figaro) i 2016, og sang Mercedes (Carmen) i München i 2018. Siden 2018 har hun vært sanger og kunstnerisk leder i Bjørgvin Trio. Hun tar nå en PMD i utøvende musikk ved Universitetet i Stavanger.  

Tord Kalvenes er frilans komponist og sanger bosatt i Bergen. Han har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og har studert komposisjon og ensembleledelse ved Norges musikkhøgskole. Kalvenes har også erfaring med undervisning på både videregående- og høyskolenivå. Musikken hans har vært fremført både innen- og utenlands og vært nominert til Musikkforleggerprisen. Tord har bred ensembleerfaring, er grunnlegger av TABULA RASA og del av den kunstneriske ledelsen i ensemblet.

Arild Rohde er dirigent og sanger, bosatt i Bergen. Han har en master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, og en bachelor i kordirigering fra konservatoriet i Amsterdam. Som dirigent har han erfaring med alt fra opera til barnekor, men har først og fremst jobbet med kammerkor. Som sanger har han sunget i en rekke kor på høyt nivå, og siden 2019 har han vært musikalsk leder og del av den kunstneriske ledelsen i TABULA RASA.

Jakub Niedziela jobber som frilanssanger og kulturskolelærer. Han har studert sang ved Universitet i Stavanger hos Bettina Smith og musikkpedagogikk ved Institutt for Musikk i Katowice i Polen. Han er en erfaren ensemblesanger og bassolist, og samarbeider med Trondheim Vokalensemble, Valen Vokalensemble, TSO, NOSO, Opera Rogaland, vokalgruppen PiP og Solist Ensemble Camerata Silesia. Som solist de siste årene har han sunget blant annet Kong Erik i Fredkulla, Sciarrone i Tosca, Alcindoro i La Boheme og Jotun Dovre i den nyskrevne operaen Harald Dovrefostre.

Foto: Tor Nilssen